Voki Nedir? Nasıl Kullanılır?





Bugün webeğitimaraclari.com ekibimiz olarak başta yabancı dil eğitimi olmak üzere her derse kolayca entegre edebileceğiniz ve öğrencilerimizin kullanmaktan çok hoşlanacağı web 2.0 teknolojisi olan Voki uygulamasından bahsetmeye çalışacağız.

Voki aracı istediğimiz gibi ya da hazır tiplerden birini seçerek oluşturduğumuz karakteri (avatarı) farklı dillerde konuşturmamızı ve yaptığımız çalışmayı gerek sosyal medya gerek internet siteleri gerekse de mail olarak paylaşabileceğimiz bir web 2.0 uygulamasıdır.  25 dil özelliği olan Voki web 2.0 uygulaması Voki, Voki Classroom ve Voki Presenter olmak üzere 3 farklı bölümden oluşmaktadır. Voki aracı ücretsiz, diğer bölümleri ise ücretlidir. Voki  web 2.0 uygulaması  internet tabanlı bir sistem olduğu için akıllı telefon, tablet ve bilgisayar ortamında  rahatlıkla çalışabilmektedir. Ayrıca Android ve İos için tarayıcıdan internete girmenize gerek kalmadan Voki uygulamasını kurarak direk uygulama içersinden karakter (avatar) oluşturup istediğiniz dilde istediğiniz cümleleri söyletebilirsiniz.  Voki bölümlerinden bahsetmek gerekirse;

Voki

Bireysel olarak çalışabileceğimiz bölümdür.  Sınıfça yapılmayan etkinliklerde kullanılması uygundur. Ücretsizdir.

Voki Classroom

Sınıf veya okulca yapılan etkinliklerde kullanacağımız bölümdür.  Sınıflar oluşturup öğrenciler ekleyerek öğrencilerinizin yapmış olduğu vokileri takip ederek öğrencilerinizin gelişimini takip edebilirsiniz.  Öğrencilerinizi ödevlendirebilirsiniz.   Voki Classroom da eklediğiniz bütün öğrencilerin kendilerine ait sayfa oluşur. Öğrenciler bu sayfalarının linklerini sosyal medyada veya mail gruplarında arkadaşlarıyla paylaşabilir; arkadaşlarının vokilerini izleyebilirler. Voki Classroom 15 günlük deneme süresinden sonra ücretlidir.

Voki Presenter

Özellik çeşitliliği olarak Standard Voki bölümünden çok farkı yoktur. Ses ve sunu ekleme sınırsızdır. Voki Presenter 15 günlük deneme süresinden sonra ücretlidir.

Voki Web 2.0 Aracı İle Neler Yapılabilir

Voki web 2.0 uygulaması sınıfta sanal sunum aracı olarak kullanılabilir.

Voki sistemiyle oluşturulan karakter;  tarihte ve şu an ünlü birinin taklidi, önemli bir olayın hatırlanması veya okunan bir hikâyenin özetlenmesi için kullanılabilir.

Voki aracıyla oluşturulan karakterler (avatarlar) soru sormak veya cevap vermek için kullanılabilir.

Voki uygulamasıyla öğrencilerin anlamakta, hatırlamakta zorlandığı konuları daha eğlenceli hale getirerek daha verimli ve kalıcı öğrenme ortamlarını oluşturabilir.

Öğrencilerimizin yaratıcı düşünme becerisi geliştirmek için ve ödevlerimizi verirken Voki uygulaması kullanabiliriz. Ayrıca ürün odaklı bir çalışma olduğundan öğrencilerimiz bir ürün ortaya koymanın mutluluğunu yaşar.

Voki Web 2.0 Uygulamalarının Eğitimde Kullanımının Faydaları

Voki Araçları öğrencilerin bireysel sorumluluk alma, hayal gücü, yaratıcı düşünme vb becerilerin gelişmesinde etkilidir.

Voki uygulaması öğrencilerin derse olan ilgilerini artırmak ders sırasında motive etmek amacıyla kullanılabilir. Anlaşılması zor dersleri eğlenceli hale getirerek dersin anlaşılması kolaylaşabilir.

Voki Sisteminin Kullanımının Resimli Anlatımı

Voki web 2.0 uygulamasının kullanabilmek için telefon veya bilgisayarımızdan www.voki.com adresine giriyoruz.

voki_web_eğitim_araclari

Voki sistemine kayıt olmak için Log in butonuna tıklıyoruz.

voki_web_egitim_araclari

Eğer daha önceden voki uygulamalarına kayıt olduysanız kullanıcı adı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapınız.  Üye değilseniz üye olmak için “Sing Up Here “ butonuna tıklıyoruz.

voki_web_egitim_araclari

Karşımıza gelen ekranda gerekli alanları dolduruyoruz.  Bütün alanları doldurduktan sonra “Sign up” butonuna tıklayarak kayıt işlemini bitiriyoruz.  Kayıt işlemi bittikten hesabımızı aktif etmek için girmiş olduğunuz mail adresine gelen aktivasyon linkine tıklamamız gerekiyor.

voki_web_egitim_araclari

Voki web 2.0 sistemine giriş yapıp voki linkine tıklayarak kendi vokimizi yapmaya başlayacağımız sayfaya ulaşıyoruz.  Sayfanın ortasında kullanıcı dostu voki oluşturma aracı gözükmektedir.

Voki aracının Customise Your Character bölümünde karakterimizi ve karakterimizin özelliklerini değiştirebiliriz. Karakterimizin tipi, elbise, şapka ve takıları bu bölümden ayarlanmaktadır.

Voki aracının Give İt A Voice bölümünde karakterimize (avatarımıza) vermek istediğimiz sesleri verebiliriz. Ses verme yöntemi olarak telefon simgesinden daha önce kayıtlı seslerden birini, klavye simgesinden bilgisayardan metni yazarak, mikrofon simgesine tıklayarak ses kaydı yaparak ya da klasör şekline tıklayarak bilgisayarınızda önceden oluşturulmuş sesleri ekleyebilirsiniz.




Voki Aracının Backgrounds bölümünden karakterimizin (avatarımızın) arka planını değiştirebilirsiniz.

Voki aracında karakter resmimizin altındaki renk paketinde karakterimizin renk tonuyla oynamalar yapabilirsiniz.

Voki aracında karakter resminin altındaki zar resmine tıklayarak rastgele olarak daha önceden hazırlanmış hazır Vokilerden seçebilirsiniz.

Voki aracında düzenlediğiniz karakter bitince karakterinizi(avatarınızı) paylaşmak için Publish butonuna tıklamanız gerekiyor. Publish butonuna tıklayınca sayfada açılan küçük kutucukta Vokinize isim verebilirsiniz.

voki_web_egitim_araclari

Vokinize istediğiniz ismi verdikten sonra save butonuna tıklamanız gerekiyor. Save butonuna tıkladıktan sonra da Vokinizi istediğiniz platformlara paylaşabileceğiniz sayfaya sistem sizi yönlendirir. Bu sayfada Facebook, Twitter, Google Plus, WordPress, Blogger, Mail veya herhangi bir web sayfasına Vokinizi ekleyebilirsiniz. Fakat yıldız işaretli olanlar için ücretli versiyona geçmeniz gerekmektedir.

voki_web_egitim_araclari
Bu tanıtımı hazırlamak için yaptığımız Vokimizi izlemek için tıklayınız

Voki Sisteminin Videolu Anlatımı

https://www.youtube.com/watch?v=SreTInekgwM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 18 =