Storybird Nedir? Nasıl Kullanılır?





Bugün WebEgitimAracları ekibimiz olarak dijital hikayeler oluşturmanıza yarayan bir web 2.0 aracı olan storybird uygulamasından bahsetmeye çalışacağız.  Storybird web 2.0 uygulaması resim odaklı olduğu için her yaşta öğrencinin dijital hikayeler oluşturup yazarlık, yaratıcı düşünme, hayal gücü, problemi anlama, problemi çözme gibi becerilerini geliştirebilecekleri bir uygulamadır.  Ayrıca Storybird aracıyla öğrencilerinize hesap açtırıp daha sonra kendi hesaplarınızdan öğrencilerinizin yaptıkları çalışmaları takip edebilirsiniz.  Storybird aracının içerisinde yüzlerce şablon ve karakterleri kullanabilir isterlerse kendileri de kendi şablonunu veya karakterini oluşturup sisteme ekleyebilir. Storybird web 2.0 eğitim aracını akıllı telefon, tablet ve bilgisayar ortamlarından kullanılabilmektedir.

Storybird Web 2.0 Uygulamasını Eğitimde Nasıl Kullanabiliriz?

Öğrencilerinizle serbest zaman etkinliklerinde kullanabilirsiniz.

Günümüzde internetsiz ev artık yok denecek kadar azdır özellikle de kent merkezlerinde. Bu nedenle öğrencilerinize verdiğiniz ödev veya proje etkinliklerinizde Storybird uygulamasını kullanmalarını isteyebilirsiniz.

Öğrenciler okul içi veya okul dışı olayları Storybird uygulamasıyla hikayeleştirerek ölümsüzleştirebilir.

Storybird uygulamasının Şiir aracı, diğer araçlardan farklı olarak kalıp İngilizce kelimeleri birleştirerek bir ürün elde edebilirsiniz. Ayrıca Storybird uygulamasının Hikaye aracı kullanımında öğrencilerinizden İngilizce dilini kullanmasını isteyerek öğrencilerinizin pratik yapması amacıyla kullanabilirsiniz.

Storybird Web 2.0 Uygulamasının Kullanımının Resimli Anlatımı

Storybird uygulamasını kullanabilmek için ilk başta Storybird.com adresine giriş yapmamız gerekiyor.

storybird_web_egitim_araclari

Eğer daha önceden üye olduysanız “Sing İn” tıklayıp kullanıcı adı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Fakat üye değilseniz “Sing Up For Free” linkine tıklayarak ilk başta üye olmanız gerekmektedir.

storybird_web_egitim_araclari

Storybird uygulamasına üye olmak için tıkladıktan sonra karşımıza 3 çeşit üyelik çıkmaktadır. Regular klasik üye; öğretmen veya öğrenci olmayıp hikaye oluşturmak isteyen üye. Teacher öğretmenlerin tercih edecekleri seçenek. Bu seçeneği seçerseniz kendi öğrencilerinizin çalışmalarını kendi sisteminizden takip edebilirsiniz. Student seçeneği ise öğrenciler için oluşturulan üyelik sistemidir. Öğretmen üyeliğinden kontrol edilebilmesi için öğrencilerimizi bu bölümden eklemeliyiz.

storybird_web_egitim_araclari

Storybird uygulamasında üyelik tipimizi seçtikten sonra karşımıza gelen ekranda kullanıcı adı mail ve şifremizi girerek Create Account butonuna tıklıyoruz.

storybird_web_egitim_araclari

Storybird sisteminde öğretmen üyeliği için “Creative Account”  butonuna tıklayınca sınıf ismi ve seviye gireceğimiz bölüm geliyor ve sınıfımızı oluşturuyoruz.

storybird_web_egitim_araclari

Storybird web 2.0 uygulamasında sınıfımızı oluşturduktan sonra sınıf ekranımız karşımıza geliyor. Class aracının üst menülerinin tanıtmak gerekirse;

Öğrenciler sayfasında öğrencilerinizi sınıfa ekleyip sayfalarına kolayca ulaşabilirsiniz.

storybird_web_egitim_araclari

Aileler; Ebebeyn kısmında Storybird uygulamasının otomatik oluşturduğu şifreyle giriş yaparak çocuklarının çalışmalarını takip edebilirler.

storybird_web_egitim_araclari

Ödevler kısmında sınıfınızdaki öğrencilere ödev gönderip kontrolü sağlayabilirsiniz.

Storybird_web_egitim_araclari

Bağış bölümünden okulunuza sınıfınıza bir bağışçı bulabilirsiniz.

storybird_web_egitim_araclari

Kütüphane kısmında ise bütün sınıfın oluşturdukları dijital hikayeleri listeleyerek arkadaşlarının çalışmalarını da görür.

Storybird_web_egitim_araclari

Storybird Uygulamasında Blog bölümünden diğer sosyal medya(facebook,twiter) uygulamaları gibi Storybird uygulamasıyla oluşturduğunuz dijital hikayenizi paylaşabilir, başkalarının paylaştığı dijital hikayeleri takip edebilirsiniz.

storybird_web_egitim_araclari

Storybird uygulamasında Ana Menü elemanlarını tanıtmak gerekirse; You bölümünden kullanıcı ayarlamalarını yapacağımız bölümdür. Studio bölümünden sınıfınıza ulaşabiliyorsunuz. Create bölümünden dijital hikâye oluşturduğumuz bölümdür. Okumak bölümünden daha önce kaydedilmiş dijital kitap, hikâye ve şiirlere ulaşabilirsiniz.  Shop bölümünden daha önceden yapılmış kitapları satın alabilirsiniz.

Storybird_web_egitim_araclari

Storybird Web 2.0 Uygulamasında Dijital Hikaye Nasıl Oluşturur ?

Storybird uygulamamızla dijital hikâyeleri oluşturmak için Creative butonuna tıklıyoruz. Açılan sayfada temalardan birine tıklayarak çalışmamıza başlayabiliyoruz.  Temalar çalışma alanına gelince değiştirilebiliyor.

Storybird_web_egitim_araclari

Şablonun üstüne tıklayınca açılan menüden, Soluklu kitap tıklayınca dijital kitap oluşma ekranına ulaşıyoruz.

Storybird_web_egitim_araclari

Açılan menüden Resimli Kitap linkine tıklayınca resimli kitap oluşturma ekranına ulaşıyoruz.

Storybird_web_egitim_araclari

Açılan Menüde Şiir linkine tıklayınca şiir ekranına ulaşıyoruz.

Storybird_web_egitim_araclari




Storybird aracında açılan çalışma alanında resimleri sürükle bırak yöntemiyle kolayca değiştirebilirsiniz. Gerekli yerlere sadece hikâyenizi yazmak ya da bir yerden kopyalamak kalıyor.  Şiir bölümünde ise kelimeleri sürükle bırak yöntemiyle oluşturabilirsiniz. Çalışmalarımız kaydetmek için altta “Save” veya “Save And Exit” butonlarını kullanabilirsiniz. Storybird uygulamanızla oluşturduğunuz çalışmanızı kaydederken herkese gözüksün mü gözükmesin mi gibi ayarları yapıp detay bilgiler girebilirsiniz.

Storybird_web_egitim_araclari

Storybird_web_egitim_araclari

Storybird web 2.0 aracıyla kaydetmiş olduğunuz çalışmanızı isterseniz diğer sosyal platformlarda isterseniz öğrencilerinizle paylaşabilirsiniz.

Storybird Web 2.0 Uygulaması Kullanımı Videolu Anlatımı


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight + 12 =